فایل های صوتی و تصویری کمحجم مربوط به وبینارها را در شبکه تلگرام ما جستجو کنید
دومین برنامه تریبون – بنیاد مردم، گذار وعدالت انتقالی – پگاه بنیهاشمی، سعید دهقان و حسین رئیسی
در دومین نشست تریبون (با همکاری بنیاد مردم) همراه با کارشناسان حقوقی به سراغ این موضوع گذار و عدالت انتقالی میرویم.
در این جلسه افتخار میزبانی حقوقدانان برجسته، خانم پگاه بنیهاشمی و آقایان سعید دهقان و حسین رئیسی را خواهیم داشت.
تاریخ برگزاری: ۱۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۷ آوریل ۲۰۲۳
نقش ایرانیان خارج از کشور بر اتخاذ مواضع کشورهای غربی درباره ایران – دکتر مهدی نوربخش
دکتر مهدی نوربخش فعال سیاسی و عضو نهضت آزادی ایران است. وی استاد روابط بین الملل و تجارت در دانشگاه هریسبرگ امریکا و معاون بخش شورای امور جهانی امریکا در این دانشگاه می باشد. وی پیشتر در مرکز مطالعات بینالملل در دانشگاه سنت توماس در هوستون و همچنین در مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه هاروارد فعالیت داشت.
تاریخ برگزاری: ۶ فروردین ۱۴۰۲ / ۲۶ مارس ۲۰۲۳
سیاستورزی از منظر فمینیسم – سیمین صبری، زهرا موسوی، و شقایق نوروزی
بنیاد مردم در راستای گسترش گفتگوی انتقادی و شنیده شدن صداهای متنوع موجود در جامعهی ایران، پروژهی جدیدی را با عنوان “تریبون” در همکاری با گروه مردمنهاد “کنشگران اجتماعی ایرانی” شروع کرده است. تریبون محلیست برای گفتوگو از مقاومت و آزادی در عصری که سرکوب هیچ مرزی نمیشناسد. در این برنامه ما تلاش خواهیم کرد تا بیهیچ پردهپوشی دربارهی موضوعات مربوط به امروز و فردای ایران از زوایای مختلف و متضاد به گفتوگویی سازنده بنشینیم.
تاریخ برگزاری: ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰ مارس ۲۰۲۳
تاثیر برابری زبانی و اتنیکی بر همبستگی ملی – محسن رسولی
محسن رسولی، کارشناس ارشد رشته مدیریت، فعال اجتماعی در حوزه تبعیضهای زبانی و هویتی و سردبیر وبسایت پایان تک زبانی است. او همچنین از پایهگذاران کمپین منوفارسی در سال گذشته بود.
تاریخ برگزاری: ۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۲۲ فوریه ۲۰۲۳
نقش بنیاد مردم و جامعه مدنی در مطرح کردن مطالبات مردم – امین انصاری
امین انصاری، مدیر اجرایی “بنیاد مردم” فارغ التحصیل کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی و دکترای رسانه و ارتباطات است. بنیاد مردم که پس از آغاز “جنبش مهسا” شروع به کار کرد هدف خود را اینگونه تعریف میکند: “مأموریت این بنیاد مردمی تنها مربوط به وضعیت انقلابی موجود نیست. ما در تمام مراحل بعدی هم نیازمند ساز و کاری هستیم که فارغ از شکل نظام سیاسی حاکم بتواند موضع ما مردم را در مورد موضوعات مختلف مشخص کند. می خواهیم مطالبه گری را زندگی کنیم؛ مطالبه گری به معنی حضور مستمر را در عرصه های سیاسی و اجتماعی و تأثیرگذاری بر نهاد قدرت.” در این جلسه از سلسله سمینارهای انجمن “کنشگران اجتماعی ایرانی” امین انصاری به طرح بحث در مورد “نقش بنیاد مردم و جامعه مدنی در مطرح کردن مطالبات مردم” می پردازد و پس از آن پرسش و پاسخ از طرف حاضرین در جلسه آنلاین خواهیم داشت.
تاریخ برگزاری: ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۶ فوریه ۲۰۲۳
ارزیابی حقوقی شرایط گذار از جمهوری اسلامی – حسین رئیسی
حسین رئیسی، وکیل حقوق بشر و استاد دپارتمان حقوق و پژوهشهای حقوقی دانشگاه کارلرتون اتاوا کانادا است. ایشان وکالت اقشار متفاوتی را به عهده گرفتهاند. از آن جمله میتوان به افراد آسیبدیده، مخالفان جمهوری اسلامی، دانشجویان، روزنامهنگاران، فعالان مدنی، سیاسی و عقیدتی اشاره کرد. ایشان همچنین در زمینهی آموزش حقوق بشر به جامعهی حقوقی و مدنی نیز فعال بودهاند. از دیگر فعالیتهای ایشان میتوان به همکاری با سازمانهای حقوق بشری از جمله کمیساریای عالی حقوقبشر سازمان ملل (OHCHR) اشاره کرد.
تاریخ برگزاری: ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۵ فوریه ۲۰۲۳
زندگی نرمال – کامران معتمدی
کامران معتمدی، کارشناس ارشد رشته توسعه است و در پژوهشهای متعددی در این زمینه مشارکت داشته است. کامران معتمدی در حال حاضر پادکست «هنگامه» را تولید و منتشر میکند.
تاریخ برگزاری: ۵ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۵ ژانویه ۲۰۲۳
هنر اعتراضی و اثر آن در پیشبرد اعتراضات – مانا نیستانی
مانا نیستانی، کاریکاتوریست ساکن فرانسه، فارغالتحصیل فوق لیسانس رشتهی معماری از دانشگاه تهران، از سال ۱۳۶۸ فعالیت خود را در ماهنامهی حمل و نقل شروع کرد. سال ۱۳۷۶، فعالیت حرفهای خود را با روزنامه زن شروع کرد و در ادامه با روزنامههای صبح امروز، نشاط، آفتاب امروز، بهار، جهان فوتبال و روزنامهی ایران (بخش کودک و نوجوان) همکاری داشت. مانا نیستانی دو دوره مقام اول بخش طنز تصویری جشنوارهی مطبوعات و در دسامبر سال ۲۰۱۱ جایزه کاریکاتور سیاسی سازمان ملل را بدست آورده است. در این برنامه قصد داریم با موضوع « هنر اعتراضی و اثر آن در پیشبرد اعتراضات » همراه جناب مانا نیستانی باشیم تا بتوانیم در مورد تاریخچهی هنرهای اعتراضی، اثر آنها در بزنگاههای سیاسی و آیا در پیشبرد آنها نقشی داشتهاند، سوال بپرسیم.
تاریخ برگزاری: ۲۹ دی ۱۴۰۱ / ۱۹ ژانویه ۲۰۲۳
بحران محیط زیست و جنبشهای اجتماعی اخیر ایران – اعظم بهرامی
اعظم بهرامی دانش آموخته رشته فیزیک محیط زیست و انرژیهای نو است و در سالیان گذشته فعالیتهای متعددی را در حوزه محیط زیست، به ویژه نقش زنان و تاثیر سیاست و اقتصاد بر حوزه محیط زیست انجام داده و با نهادها و سازمانهای مختلف، از جمله سازمان ملل، در زمینه تهیه گزارش و برگزاری کارگاههایی در زمینههای توسعه پایدار، آب، مشکلات محیط زیست ایران و بحرانهای اجتماعی مرتبط با این مسائل همکاری کرده است.
تاریخ برگزاری: ۲۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۵ ژانویه ۲۰۲۳
جایگاه معلمان در جنبش کارگری ایران – ستار رحمانی
ستار رحمانی، فعال کارگری و عضو اتحادیه اساتید دانشگاه و کالجهای انگلیس است و در سالیان اخیر فعالیتهای متعددی در دفاع از کارگران و معلمان ایرانی انجام داده است. وی مولف و مترجم چندین مقاله و کتاب در زمینه اتحادیههای کارگری است.
تاریخ برگزاری: ۱ دی ۱۴۰۱ / ۲۲ دسامبر ۲۰۲۲
نیم قرن جنبش های اجتماعی در ایران شباهت ها و ناهمسانی ها – سعید پیوندی
سعید پیوندی، جامعهشناس ایرانی و مدیر مرکز تحقیقاتی لیزک (LISEC) در دانشگاه لورن فرانسه است. وی دورهی کارشناسی و کارشناسی ارشد جامعهشناسی را در دانشگاه تهران و دوره دکترای جامعهشناسی آموزش و علوم تربیتی را در دانشگاه پاریس گذراند. وی از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۷ پژوهشگر مرکز پژوهشهای دانشجویی و از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۱ دانشیار دانشگاه پاریس ۸ بود. پیوندی از سال ۲۰۱۱ استاد دانشگاه لورن و عضو مرکز ملی تحقیقات دانشگاهی فرانسه است و مدیریت آکادمیک انستیتوی علوم انسانی و اجتماعی ( ایران آکادمیا ) را بر عهده دارد.
تاریخ برگزاری: ۲۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴ دسامبر ۲۰۲۲
اتنیکها و انقلاب – بهروز بوچانی
بهروز بوچانی، نویسنده و فیلم ساز، ساکن شهر ولینگتون نیوزیلند.
تاریخ برگزاری: ۱۷ آذر ۱۴۰۱ / ۸ دسامبر ۲۰۲۲
مبارزه و تاب آوری – شهره منصوری
این روزها بیوقفه خبر از ایران میرسد. خبرهایی که شنیدنش سخت است و دیدنش جانکاه.
شهره منصوری، یک کنشگر اجتماعی است با بیش از ده سال سابقه. شهره در این سخنرانی، تجربههای شخصی خود را در مورد «مبارزه و تابآوری» در میان میگذارد. این که چطور در این روزها که خیلی از ما زیر فشار طاقتمان طاق شده، کمی از دردمان کم کنیم و به راه ادامه دهیم.
تاریخ برگزاری: ۱۶ آذر ۱۴۰۱ / ۷ دسامبر ۲۰۲۲
آیا این یک انقلاب فمنیستی است؟ – سوده راد
سوده راد، اکوکوییرفمینیست ساکن فرانسه است. یکی از دو بنیانگزار سازمان مردمی اسپکتروم در فرانسه است که به طور خاص بر بالابردن آگاهی جوامع در مسیر رسیدن همه افراد روی تمامی طیف جنس و جنسیت، گرایش جنسی و بیان جنسیتی به برابری جنسیتی تلاش میکند. سوده از سال ۲۰۰۸ تمرکز ویژهای بر کنشگری به زبان فارسی داشته است. ازجمله فعالیتهایی که در چارچوب اسپکتروم انجام شده است، میتوان به ماچولند، آویشن، دوجنسگرا، اپلیکیشن همدم، رنگینکمان ایران و آوا اشاره کرد. آخرین برنامه اسپکتروم، «نور ساره» است. سوده راد همچنین در جنبشهای کوییر و فمینیستی فرانسه و اروپا فعال است. او در حال حاضر یکی از دو رئیس هیأت مدیره سازمان ایلگای اروپا است که اعضایش سازمانهای مردمی کوییر در اروپا و آسیای مرکزی هستند.
تاریخ برگزاری: ۱۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱ دسامبر ۲۰۲۲
تاثیر کلام شما بر این جنبش – آرمان نائینی
ما با هم ارتباط برقرار میکنیم و از طریقِ این ارتباط، پیامی را به یکدیگر منتقل میکنیم. یک پیامِ موثر، گاهی میتواند مانندِ دانهای پنهان در ذهنِ ما کاشته شده و سپس به مرور زمان؛ با دریافتِ پیامهای جدید جوانه زده، رشد کرده و خود را نشان دهد.
مگر نه اینکه یک جنبش در یک بازه زمانی طولانی از دلِ همین دانه ها، جوانه ها، بمبها و انفجارهای نامنظم شکل میگیرد؟ مگر نه اینکه جوامع به همین شیوه رشد میکنند؟ مگر نه اینکه به همین شیوه فرهنگهای سالم، جایگزینِ فرهنگهای ناسالم شدهاند؟ مگر نه اینکه جوامعِ توسعه یافته، به همین شیوه توسعه یافتهاند؟ پس چرا آگاهانه، عامدانه و بطور سازمان یافته روی ارسال و دریافتِ این پیامهای موثر کار نکنیم؟ پس چرا این رشد را به گذرِ زمان و سیرِ طبیعی خود واگذار کنیم؟
تاریخ برگزاری: ۲ آذر ۱۴۰۱ / ۲۳ نوامبر ۲۰۲۲
اعتراضات کنونی و نقش جنبش کارگری – میثم آل مهدی
میثم آل مهدی فعال کارگری و از سازماندهنگان اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد در سال ۹۷ بوده است.
تاریخ برگزاری: ۲۵ آبان ۱۴۰۱ / ۱۶ نوامبر ۲۰۲۲
نقش ایرانیان خارج از کشور در حمایت از جنبش مردم داخل کشور – تقی رحمانی
تقی رحمانی، فعال سیاسی، روزنامه نگار و نویسنده در سال ۱۳۸۵ جایزه هلمن را از سازمان دیدبان حقوق بشر دریافت کرده است. تقی رحمانی بخاطر مقالههایش در مجموع به ۱۴ سال زندان محکوم شد. ( نشریهی پیشتاز ( ۱۳۶۰ ) سه سال و روزنامهی خروش ( ۱۳۶۵ ) ۱۱ سال ). سال ۱۳۷۹ در جریان بازداشت گسترده فعالان ملی-مذهبی، وی متحمل حبس به مدت یکسال شد. آقای رحمانی در پی حوادث خرداد ماه سال ۱۳۸۲، به همراه رضا علیجانی و هدی صابر دستگیر، متحمل دو سال حبس دیگر شد.
تاریخ برگزاری: ۱۹ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰ نوامبر ۲۰۲۲
جنبش زنان “از هما تا مهسا” – مهدیه گلرو
مهدیه گلرو فعالیتهای مدنی خود را از انجمن دانشگاه علامه طباطبایی و به عنوان نایب دبیر انجمن آغاز کرد. وی پس از فعالیت های خود در سال ۸۸ به دو سال و نیم حبس محکوم شد. همچنین پس از تجمع فعالان جنبش زنان در مقابل مجلس در سال ۹۳ در اعتراض به اسیدپاشی در اصفهان، به عنوان عضو کانون شهروندی زنان بازداشت شد.
تاریخ برگزاری: ۱۲ آبان ۱۴۰۱ / ۳ نوامبر ۲۰۲۲
انقلابیونی بدون انقلاب – امین بزرگیان
امین بزرگیان جامعه شناس و نویسنده ایرانی مقیم فرانسه است. وی سردبیر روزنامه گلستان ایران در سال ١٣٨١ بود و تاکنون کتابهای “ایده های خیابانی“، “جنبش خستگان“، و “رستگاری در خیابان” را منتشر کرده است.
تاریخ برگزاری: ۲۷ مهر ۱۴۰۱ / ۱۹ اکتبر ۲۰۲۲